Methode


Aandachtig en bewust omgaan met het moment

Mindfulness geïntegreerd in de methode van Lijnen op Maat

Mindfulness op maat

Mindfulness’ staat voor aandachtig en bewust omgaan met het moment, zónder oordeel! Bij Lijnen op Maat heb ik de principes van mindfulness geïntegreerd in mijn manier van werken.

Tijdens de sessies ligt de nadruk op bewustwording van je huidige voedingspatroon, dat weer onderdeel is van een bepaalde leefstijl. De nadruk ligt eveneens op de gedachten die je voedingsgewoonten bepalen en het al dan niet bewust omgaan met jezelf. Hierbij komen, als een rode draad, de vragen ‘Wat wil je?’ en ‘Wie wil je zijn?’, telkens terug. Ik kan je helpen om minder ‘automatisch’ te gaan eten, minder stress ‘weg te eten’ en meer te gaan genieten! (we gaan samen dus ook heel veel lachen) We zoomen in op jouw specifieke voorkeuren en gewoonten qua voeding, alsook je dagelijkse lichaamsbeweging. Je (gezins-)situatie en woon- en werksituatie komen eveneens aan bod, omdat deze –zoals doorgaans het geval- belangrijke invloed hebben op je ‘relatie met voeding’.

Section image

.. Caroline begrijpt me..

.. de kilo’s zijn er blijvend af..

.. na het eerste gesprek voelde ik me al lichter..

De schijf van 5

Op basis van de richtlijnen van gezonde voeding (2016) opgesteld door het Voedingscentrum, krijg je van mij een basismenu en informatie omtrent wat nu gezonde voeding is en hoe je hiermee uiteindelijk zelf aan de slag kunt gaan.
We bespreken onder andere het belang van voldoende volkoren brood, groente en fruit, goede en slechte vetten in een dagmenu. Tussendoortjes worden letterlijk ingepland.

Stap voor stap leer je, heel bewust, keuzes te maken voor een gezonde, energieke, uitgebalanceerde leefstijl. Uiteraard maken we een plan van aanpak (zie ook onder ’proces’) voor het doel dat je wilt bereiken.

Section image